REKYL / Funktionerna i REKYL / Leverantörsfaktura
Leverantörsfaktura skannas och teckentolkas för snabb hantering.

Leverantörsfaktura

Minska det manuella arbetet med REKYLs scanning av leverantörsfakturor. Varje faktura scannas och teckentolkas i sin helhet och läggs automatiskt in på rätt projekt eller order. 

Scanning av leverantörsfakturor – attestera direkt i mobilen

Med funktionen leverantörsfaktura skannas och teckentolkas fakturorna och förs in i REKYL och spara administrativt arbete.

Leverantörsfakturascanning

REKYL registrerar automatiskt dina leverantörsfakturor. När din leverantör skickar in fakturan via mail eller e-faktura till REKYLs digitala inläsningscentral tolkar REKYL automatiskt hela fakturan och läser in uppgifter som leverantörsnamn, fakturadatum, förfallodatum, OCR-nummer, totalbelopp och moms. Inläsningen verifieras även av en person för att ytterligare säkerställa att det blir rätt. Självklart går det även att scanna in fakturorna manuellt. Funktionen går att köpas separat, men igår även i våra paket för ett komplett verksamhetssystem.  

Hantering av leverantörsfakturor i REKYL

Attestering som det borde fungera

REKYLs leverantörsfakturaattest har ett flöde som kan anpassas så att en, eller flera, personer har möjlighet att kontrollera och godkänna en leverantörsfaktura innan den går till ekonomi för betalning. Vem eller vilka som ska godkänna inkommande fakturor kan justeras med regler efter dina önskemål, exempelvis baserat på belopp, överordnad eller projektansvarig. Detta är ett bra sätt att få kontroll på utgifter och att undvika felaktiga fakturor. Nu går det även att attestera fakturorna direkt i mobilen. 

I REKYL kan du söka efter din leverantrörsfaktura med fritext, BG-nummer, företagsnamn m.m.

Hitta enkelt din leverantörsfaktura i REKYL

I systemet får du en tydlig överblick över varje leverantörsfaktura. REKYL låter dig snabbt söka upp fakturor för granskning eller utskrift. Du kan söka på fritext, serienummer, artikelnummer, OCR, bank- eller postgironummer och mer. Eftersom hela fakturan tolkas så är den i sin helhet sökbar, vilket gör vardagen betydligt lättare än när du måste minnas ett specifikt artikelnamn. 

Leverantörsfaktura kopplas till dina projekt.

Koppla kostnaden till dina projekt för bättre koll

Med hjälp av märkning kan fakturan automatiskt kopplas till ett angivet projekt som ger dig ännu bättre kontroll över ditt resultat. För att underlätta bokföringen av era leverantörsfakturor så ger systemet dig automatiskt konteringsförslag och du kan smidigt och enkelt kontera leverantörsfakturan för att sedan skicka den vidare till ekonomisystemet.

Undvik onödiga avgifter med automatiska påminnelser

REKYL skickar påminnelser till ansvarig person när en faktura är på väg att förfalla eller inte har attesterats i tid. Detta för att slippa onödiga påminnelsekostnader eller inkassokrav från leverantör.

 

FAQ

Vad är en leverantörsfaktura?

Det är alla fakturor som mottas från en leverantör. Det vill säga de fakturor som mottas och ska betalas när ett företag köper en vara eller tjänst.

Vad är skillnaden på leverantörsfaktura och kundfaktura?

Till skillnad från de fakturor som företaget mottar, är kundfakturor de fakturor som företaget skickar till kunden.

Varför digital leverantörsfakturahantering?

I REKYL sköts registreringen av leverantörsfakturor automatiskt. När fakturan inkommer via mail, e-faktura eller manuellt skannas in, tolkas hela fakturan automatiskt och uppgifter som leverantörsnamn, fakturadatum, förfallodatum, OCR-nummer, totalbelopp och moms läggs direkt in i systemet. Förutom att hanteringen blir enklare och mer effektiv kan ni få en tydligare överblick av alla leverantörsfakturor, söka upp fakturor och även koppla fakturan automatiskt till angivet projekt. Systemet ger dig även konteringsförslag.

Leverantörsfakturaattest, hur fungerar det?

I REKYL följer systemet det attestflöde ni önskar. En eller flera har möjlighet att kontrollera och godkänna leverantörsfakturan innan den går till betalning. Med REKYL kan leverantörsfakturor attesteras i både dator och app.

Går det att köpa enbart scanning av leverantörsfaktura?

Ja, hos REKYL går det att köpa enbart funktionen leverantörsfakturahantering. 

REKYL Leverantörsfaktura i korthet:

  • Samla allt på ett och samma ställe
  • Minimera manuella steg och risk för fel
  • Stödjer både PDF och e-faktura
  • Verifiering av människa
  • Ger dig automatiskt konteringsförslag
  • Hela fakturan OCR-tolkas och är sökbar
  • Kan automatiskt läggas in på rätt projekt
  • Notifieringar och påminnelser

Relaterade funktioner

Automatiska följesedlar via EDI-koppling från leverantörer och import av artiklar

EDI-koppling ›

Automatiska följesedlar via EDI-koppling från leverantörer och import av artiklar.

Skapa snabbt fakturaunderlag för projekt från tidrapporter, hyresorder och leverantörsfakturor.

Fakturaunderlag ›

Skapa snabbt fakturaunderlag för projekt från tidrapporter, hyresorder och leverantörsfakturor.

REKYL projekthantering

Projekthantering ›

I REKYL får du en bra överblick av alla projekt och tillhörande arbetsordrar.

Vill du veta mer om Leverantörsfaktura?

Boka en demo här eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Vad säger våra kunder om REKYL?

Lundqvist El: ”Personalen kan enkelt rapportera sin tid”

Lundqvist El: ”Personalen kan enkelt rapportera sin tid"   I över 12 år har Lundqvist El använt sig av REKYL som helhetslösning för sin verksamhet. – Det fungerar riktigt bra. Vi sparar tid och får bättre koll på ekonomin, säger Johan, VD. I...

Fastighetssnabben: ”Vi har kunnat skala upp med REKYL”

Fastighetssnabben: ”Vi har kunnat skala upp med REKYL” De senaste åren har Fastighetssnabben haft en stark tillväxt. Under åren har de testat flera olika system, men till slut hittade de rätt med REKYL där de idag hanterar hela sitt arbetsflöde.–...
Patrik Larsson Recover

Recover utökar sina tjänster hos REKYL – installerar nya digitala nyckelskåp

Recover installerar nya digitala nyckelskåp med integration till körjournal Recover utökar sina tjänster hos REKYL. Det marknadsledande bolaget installerar nu nya digitala nyckelskåp. – Det underlättar planeringen av hela fordonsparken, så att rätt...