REKYL / Funktionerna i REKYL / Leverantörsfaktura

Leverantörsfaktura skannas och teckentolkas för snabb hantering.

Skanning av leverantörsfaktura

Minska det manuella arbetet med skanning av era leverantörsfakturor. Varje faktura skannas och teckentolkas i sin helhet och kan med REKYL automatiskt kopplas till rätt projekt eller arbetsorder. Tjänsten ingår i alla REKYL-avtal, men kan även köpas separat.

REKYL Leverantörsfaktura i korthet

  • Samla alla lev.fakturor på ett och samma ställe
  • Hela fakturan OCR-tolkas och är sökbar
  • Minimera manuella steg och risk för fel
  • Stödjer både PDF och e-faktura
  • Ger dig automatiskt konteringsförslag
  • Notifieringar och påminnelser
  • Kan automatiskt läggas in på rätt projekt

Skanning av leverantörsfakturor:
Attestera direkt i mobilen

REKYL registrerar automatiskt dina leverantörsfakturor. När din leverantör skickar in fakturan via mail eller e-faktura till REKYLs digitala inläsningscentral tolkar systemet automatiskt hela fakturan och läser in alla uppgifter, så som leverantörsnamn, fakturadatum, förfallodatum, OCR-nummer, totalbelopp och moms. Inläsningen verifieras även av en person för att ytterligare säkerställa att det blir rätt. Självklart går det även att scanna in fakturorna manuellt. Funktionen går att köpas separat, men igår även i våra paket för ett komplett verksamhetssystem.  

Hantering av leverantörsfakturor i REKYL

Attestering som det borde fungera

REKYLs attest av leverantörsfaktura har ett flöde som kan anpassas så att en eller flera personer har möjlighet att kontrollera och godkänna leverantörsfakturan innan den går till ekonomi för betalning. Vem eller vilka som ska godkänna inkommande fakturor kan justeras med regler efter dina önskemål, exempelvis baserat på belopp, överordnad eller projektansvarig. Detta är ett bra sätt att få kontroll på utgifter och att undvika felaktiga fakturor. Det går även att attestera fakturorna direkt i mobilen med vår app. 

I REKYL kan du söka efter din leverantrörsfaktura med fritext, BG-nummer, företagsnamn m.m.

Hitta enkelt din leverantörsfaktura i REKYL

I systemet får du en tydlig överblick över varje leverantörsfaktura. REKYL låter dig snabbt söka upp fakturor för granskning eller utskrift. Du kan söka på fritext, serienummer, artikelnummer, OCR, bank- eller postgironummer och mer. Eftersom hela fakturan tolkas så är den i sin helhet sökbar, vilket gör vardagen betydligt lättare än när du måste minnas ett specifikt artikelnamn. 

Leverantörsfaktura kopplas till dina projekt.

Koppla kostnaden till dina projekt för bättre koll

Med hjälp av märkning och om ni använder REKYL för hela ert arbetsflöde, kan fakturan automatiskt kopplas till ett angivet projekt eller en arbetsorder. För att underlätta bokföringen av era leverantörsfakturor så ger systemet automatiska konteringsförslag och du kan smidigt och enkelt kontera leverantörsfakturan för att sedan skicka den vidare till ekonomisystemet.

Undvik onödiga avgifter med automatiska påminnelser

REKYL skickar påminnelser till ansvarig person när en faktura är på väg att förfalla eller inte har attesterats i tid. Detta för att slippa onödiga påminnelsekostnader eller inkassokrav från leverantör.

 

FAQ

Vad är en leverantörsfaktura?

Det är alla fakturor som mottas från en leverantör. Det vill säga de fakturor som mottas och ska betalas när ett företag köper en vara eller tjänst.

Vad är skillnaden på leverantörsfaktura och kundfaktura?

Till skillnad från de fakturor som företaget mottar, är kundfakturor de fakturor som företaget skickar till kunden.

Varför digital leverantörsfakturahantering?

I REKYL sköts registreringen av leverantörsfakturor automatiskt. När fakturan inkommer via mail, e-faktura eller manuellt skannas in, tolkas hela fakturan automatiskt och uppgifter som leverantörsnamn, fakturadatum, förfallodatum, OCR-nummer, totalbelopp och moms läggs direkt in i systemet. Förutom att hanteringen blir enklare och mer effektiv kan ni få en tydligare överblick av alla leverantörsfakturor, söka upp fakturor och även koppla fakturan automatiskt till angivet projekt. Systemet ger dig även konteringsförslag.

Leverantörsfakturaattest, hur fungerar det?

I REKYL följer systemet det attestflöde ni önskar. En eller flera har möjlighet att kontrollera och godkänna leverantörsfakturan innan den går till betalning. Med REKYL kan leverantörsfakturor attesteras i både dator och app.

Går det att köpa enbart scanning av leverantörsfaktura?

Ja, hos REKYL går det att köpa enbart funktionen leverantörsfakturahantering. 

Relaterade funktioner

Automatiska följesedlar via EDI-koppling från leverantörer och import av artiklar

EDI-koppling ›

Automatiska följesedlar via EDI-koppling från leverantörer och import av artiklar.

Skapa snabbt fakturaunderlag för projekt från tidrapporter, hyresorder och leverantörsfakturor.

Fakturaunderlag ›

Skapa snabbt fakturaunderlag för projekt från tidrapporter, hyresorder och leverantörsfakturor.

REKYL projekthantering

Projekthantering ›

I REKYL får du en bra överblick av alla projekt och tillhörande arbetsordrar.

Vill du veta mer om Leverantörsfaktura?

Boka en demo eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Vad säger våra kunder om REKYL?

Innerstans Bygg & Inredning: ”REKYL skulle man ha haft för länge sen”

Allt fungerar superbra och jag är väldigt nöjd. Jag rekommenderar Rekyl till andra som säger att de också upplever problem med admin i sina företag.

REKYL Kundcase Lundqvist EL

Lundqvist El: ”Personalen kan enkelt rapportera sin tid”

I över 12 år har Lundqvist El använt sig av REKYL som helhetslösning för sin verksamhet. – Det fungerar riktigt bra. Vi sparar tid och får bättre koll på ekonomin.

REKYL kundcase: Fastighetssnabben

Fastighetssnabben: ”Vi har kunnat skala upp med REKYL”

– REKYL är ett system som möjliggjort att vi har kunnat växa på det sätt som vi har gjort, säger Henrik Åström, vd på Fastighetssnabben.